Få det bedste resultat når du griller

0 Comments

Grillning er en proces, hvor mad tilberedes ved direkte udsættelse for strålevarme. Det indebærer normalt brug af en grill, en type ovn, der tilbereder maden ved hjælp af direkte varme nedefra. Grillning er populært i Amerika og Europa og bruges ofte som en metode til tilberedning af store stykker kød som f.eks. bøf, hamburgere, kylling og svinekoteletter.

 

Grilltyper og tilbehør

Den mest almindelige type grill, der bruges til grillning, er weber gasgrill, men kulgrill er også populær. Når du griller kylling eller svinekoteletter, er det vigtigt at bruge en marinade for at gøre kødet mørt og forhindre det i at tørre ud.

 

Der findes mange forskellige typer grilltilbehør på markedet i dag. Grillbørster og skrabere er vigtige for at holde grillen ren, mens termometre hjælper dig med at sikre, at dit kød er tilberedt korrekt. Smagsinjektorer kan bruges til at tilføje ekstra smag til grillet kød, og der findes også en række forskellige grillovertræk, der kan beskytte din grill mod elementerne.

 

Sådan griller du kylling eller svinekoteletter

Når du griller kylling eller svinekoteletter, er det vigtigt at bruge en marinade for at gøre kødet mørt og forhindre det i at tørre ud. Nogle populære marinader omfatter olivenolie, eddike og citronsaft. Du kan også tilsætte urter og krydderier for at give dit kød ekstra smag.

 

Den bedste måde at tilberede kylling eller svinekoteletter på grillen på er at starte dem ved middelhøj varme og derefter reducere varmen til medium, når de begynder at stege. Grill dem i ca. 8-10 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte. Sørg for at kontrollere kødets indre temperatur med et termometer for at sikre, at den er mindst 165 grader Fahrenheit.

 

Hvad koster en god kvalitetsgrill og hvad skal man kigge efter

Du behøver ikke at bruge mange penge for at få en grill af god kvalitet. regn med ca 5.000 plus. Men hvis du bruger lidt flere penge, får du en grill af bedre kvalitet med funktioner, der vil gøre din grill-oplevelse sjovere. Nogle af de funktioner, du måske vil kigge efter, er bl.a

– En indbygget temperaturmåler

– Et rotisseri

– En infrarød brænder

– En konstruktion i rustfrit stål

 

Uanset hvor meget du bruger på din grill, er det vigtigt at passe på den, så den kan holde i mange år. Sørg for at rengøre den efter hver brug og opbevar den korrekt, når den ikke er i brug. Hvis du følger disse enkle tips, vil din grill give dig mange års glæde.

Hvilket grill tilbehør er et must have

Når du skal ud at vælge grill tilbehør, det afhænger i virkeligheden af, hvad du vil bruge din grill til. Hvis du kun skal bruge den til lejlighedsvis madlavning, har du måske ikke brug for alle de smarte detaljer. Men hvis du er en ivrig griller, skal du sørge for at have alt det nødvendige tilbehør for at gøre din grill-oplevelse så behagelig som muligt.

 

Nogle af de vigtigste grilltilbehør omfatter

– En grillbørste og skraber

– Et sæt tænger

– En børste til at smøre med

– Et kødtermometer

– En smagsinjektor

– Et grilldæksel