Derfor skal du have din egen ladestander derhjemme

0 Comments

Hvis du er den heldige ejer af en moderne og grøn elbil, bør du kraftigt overveje en ladestander på hjemmeadressen. I denne artikel giver vi dig et par gode grunde til at investere i en privat ladestander. Markedet boomer så læs her, hvad du skal forholde dig til. 

Hvad er en ladestander?

En lade- boks/stander er et produkt, der bruges til at oplade batterierne i elbiler og hybridbiler. Den forsyner ganske enkelt bilens batteri med elektricitet gennem et ladestik. Ladestandere kommer i forskellige design og størrelse, der bestemmer hvor meget strøm de kan levere. 

 

Der er tre hovedtyper af ladestandere: AC-ladestandere, DC-ladestandere og hurtigladere. AC-ladestandere er de mest almindelige og bruger vekselstrøm til at oplade bilens batteri. De er disse typer, som du kan gøre brug af derhjemme. 

Fordele ved privat ladestander

At have en ladestander derhjemme giver mange fordele for den travle familie- far/mor. I Danmark findes der et bredt udvalg af ladestandere til private. Der skulle derfor gerne være mulighed for at finde en, der passer til dit/jeres behov. Står du dog og mangler en god begrundelse til at overtale den anden part, kan du forsøge dig med nogle gode argumenter, som vi ridser op for dig her. 

Spar tid og penge

For det første kan en ladestander fra dag 1 spare dig tid. På længere sigt vil du også kunne spare penge. Oplader du normalt din elbil på en offentlig ladestation, skal du både bruge tid på at køre til og fra ladestationen. Derudover skal du sandsynligvis vente i en halv timer eller mere imens bilen lader. Ikke nok med det, er det ikke usandsynligt, at ladestationen er optaget. 

 

Har du derimod en lade- boks/stander i indkørslen derhjemme, kan du oplade bilen, mens du laver andre ting. Derudover kan du bede ladestanderen om at lade om natten, hvor strømmen er billigere. På denne måde vil du kunne spare en del penge på lang sigt, i forhold til at bruge offentlige ladestandere. 

Praktisk og bekvemmeligt

En anden fordel, som vi kort berørte i tidligere afsnit, er bekvemmeligheden ved egen ladestander. Offentlige ladestationer kan ikke garantere en ledig plads. Det betyder du skal bekymre dig om pladsen er ledig, hver kan du skal lade. Er den ikke det, bliver du nødt til at vente.

 

Har du derimod en ladestander derhjemme, kan du oplade din bil, når du vil. Det kan give mere frihed og fleksibilitet i forhold til den daglige rutine, da du ikke er afhængig af udefrakommende faktorer. 

Sikker og pålidelig installation

I Danmark skal en ladestander installeres af professionelle fagfolk. Dette sikrer en sikker installation, da der kan være en vis brandfare, hvis ikke ladestanderen er installeret korrekt. Der sendes store mængder strøm gennem kablerne, hvilket kan skabe overophedninger. Du vil som forbruger sandsynligvis derfor gerne være på den sikre side.