Få perfekte gulve uden at skifte dem ud

0 Comments

Du bor måske i et ældre hus eller en lejlighed i den ældre boligmasse i København, og måske er gulvet ved at være godt slidt? Inden du kaster dig ud i at få lagt helt nyt gulv, bør du overveje om ikke en slibning og gulvlakering er tilstrækkeligt. Det er en hel del billigere end et helt nyt gulv.

Elegante gulve med gulvlakering

En gulvlakering skaber et elegant trægulv. Der er forskellige muligheder, når det handler om at friske et slidt og gammelt gulv op.  En afhøvling, der kan fjerne puds- eller malingklatter, ridser eller andet, og en efterfølgende behandling med enten lak, lud eller olie giver nyt liv som alternativ til et nyt gulv. Vælger du en gulvlakering får du et elegant trægulv med et rent og et mat eller højglans look, afhængigt af hvad du måtte ønske dig.

Et lakeret trægulv er nemt at gøre rent og vedligeholde. Det kan være en god løsning, hvis du gerne vil have et flot gulv, der også er nemt at holde og som samtidig er modstandsdygtigt og slidstærkt. Vælger du en oliebehandling får dit trægulv en flot glød og et råt udseende – men sådan et gulv kræver mere vedligeholdelse end et lakeret.  Ludbehandling er en rigtig populær løsning, og den helt rette, hvis du vil have et flot naturligt gulv, men det kræver mere opmærksomhed efterfølgende.

Forskellige former for gulvlakering

Både lakering, ludbehandling eller oliebehandling kan alle sammen bruges til alle slags trægulve. Da træ har forskellig farve og struktur vil resultatet dog blive meget forskelligt. Men kort sagt er en gulvlakering et absolut fornuftigt valg, der sikrer dig flotte gulve i mange år frem uden for meget vedligeholdelse og efterbehandling. Væske spildt på gulvet vil lægge sig ovenpå lakken uden at trænge ned i gulvet, og det er nemmere at rengøre med almindelig sæbe end de andre.

Lakeringen har til formål at gøre gulvet slidstærkt og samtidig flot at se på. På et almindeligt trægulv vil der blive trådt mange skridt, slæbt mange stole og måske leget på med biler og klodser i løbet af årene. Derfor er en god beskyttelse vigtig.

Der findes gulvlak i til forskellige priser, og der kan stryges flere lag på. Jo flere lag lak, desto længere holder det. En løsning, der nok er lidt dyrere, er 2- komponent lak, der er mere slidstærk og holder i længere tid.