Gode råd til ergonomisk indretning under Corona

0 Comments

Ergonomi på arbejdspladsen

 

Corona-pandemien har ændret den måde vi arbejder på kontor. Arbejde er ikke længere kun en aktivitet der foregår et sted, vi er nu blevet vant til at arbejde hjemmefra, arbejde på farten, hos kunder eller samarbejdspartnere.

 

Hvad er ergonomi på arbejdspladsen?

 

Når man snakker om ergonomi på arbejdspladsen, så er det de ansatte man sætter i fokus. Her ligger fokus på gode arbejdsstillinger og gode arbejdsmetoder der passer til den enkelte ansattes behov. Fordi de fleste typisk sidder, 8 timer foran en skærm er det også vigtigt at man har en god ergonomisk kontorstol, som kan støtte op om kroppen og de ansattes sundhed.

 

Vi glemmer ofte at vores kroppen ikke er skabt til stillesiddende arbejde og vi kan derfor nemt overbelaste kroppens muskler, som kan ende med at, man får kroniske muskelsmerter, der i længden kan blive rigtig dyre for en arbejdsplads og lægge ekstra pres på de andre ansatte, som er nødt til at varetage arbejdsopgaver, for de ansatte der bliver sygemeldte.

Fordelene ved en ergonomisk arbejdsplads er:

  • Reducere sygedagene blandt de ansatte
  • Produktiviteten øges
  • Øget præstation og motivation
  • Bedre sundhed og velvære på længere sigt
  • Nedsat risiko for skader og langvarige gener
  • Større medarbejderengagement
  • Fremtidssikrede fleksible løsninger

 

Hvordan indstiller jeg mine kontormøbler ergonomisk korrekt?

 

Det er vigtigt, at du har en ergonomisk korrekt siddestilling. Derfor skal du sørge for, at den kontorstol du sidder på passer til dine behov og krop. I takt med at vi har fået åbne kontorfællesskab , så deler vi også kontormøbler. Det er derfor vigtigt at, du sørger for at den kontorstol du arbejder på, er indstillet til din krop. Det duer ikke, at du bruger de samme indstillinger som din kollega, da det kan variere fra person til person, hvad ens behov er.

 

Har du brug for hjælp til din kontorindretning?

 

Det kan godt betale sig at investere i korrekte arbejdsstillinger og et ergonomisk arbejdsmiljø. Men hvordan skal man lige gribe det an? Hvilke ergonomiske kontormøbler skal man vælge? Kom forbi et showroom og få hjælp og forslag til, hvordan du kan indrette dit kontor eller arbejdsplads ergonomisk korrekt.