HVAD DU SKAL GØRE, NÅR DIN AKILLESSENE GØR ONDT

0 Comments

Det er en uheldig, men almindelig begivenhed, som mange af os oplever på et tidspunkt i vores liv – smerte og ubehag i akillessenen. Dette kan skyldes for hård træning, men heldigvis er der måder at lindre smerterne på, som hurtigt kan bringe os på rette vej til bedring. I denne blog vil vi diskutere årsagerne til smerter i akillessenen og de mest effektive måder at håndtere dem på. Forhåbentlig kan du finde trøst og lindring i de følgende tips og tage passende skridt til at beskytte din akillessene og nyde sunde bevægelser og aktiviteter. Prøv vores BMI-beregner, beregn dit BMI, og få svaret med det samme. Se her for at få flere oplysninger. Beregn dit BMI for at finde ud af, om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig.

 

En af de mest almindelige årsager til smerter i akillessenen er overbelastning. 

 

Dette kan ske, når du pludselig øger intensiteten eller varigheden af din træning, eller hvis du ikke varmer ordentligt op før træning. Når senen belastes ud over sin normale kapacitet, bliver den betændt og kan føre til smerter og stivhed. For at undgå overbelastningsskader er det vigtigt, at du gradvist øger sværhedsgraden af din træning og holder pauser, når det er nødvendigt.

 

Hvis du oplever smerter i akillessenen, er der flere ting, du kan gøre for at finde lindring. For det første kan du prøve at isætte området i 20 minutter flere gange om dagen. Dette vil hjælpe med at reducere inflammation. Du kan også tage antiinflammatorisk medicin i håndkøb som ibuprofen for at hjælpe mod smerter og hævelse. Hvis smerten er særlig alvorlig, kan det være nødvendigt at bære en skinne eller en bøjle for at immobilisere senen og give den en chance for at hvile.

 

Hvile, is, antiinflammatorisk medicin og fysioterapi 

 

Det er typisk effektivt til behandling af smerter i akillessenen. I nogle tilfælde kan smerterne dog være alvorlige nok til at kræve operation. Hvis du oplever smerter i akillessenen, som ikke bliver bedre med konservativ behandling, skal du sørge for at gå til lægen.

 

Selvom smerter i akillessenen kan være frustrerende, er der ting, du kan gøre for at få lindring. Med den rette behandling kan du snart vende tilbage til dine normale aktiviteter. Der er andre mulige årsager til smerter i akillessenen, f.eks. gigt, fodproblemer og stramme lægmuskler. Hvis du har vedvarende smerter i din akillessene, er det vigtigt at opsøge en læge for at udelukke andre mulige årsager.