Hvorfor er spisebordet så vigtigt?

0 Comments

At spise sundt, handler om andet end blot maden vi spiser. Det handler om at være opmærksom og eftertænksom mens man spiser, og sikre sig, at det miljø man befinder sig i afhjælper din fordøjelse og nydelse ved måltidet.

 

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor spisebordet er et helt centralt element i dit hjem, og hvorfor det kan betale sig, at investere i spisebordet, ved blandt andet at købe plankeborde. Se nærmere her i artiklen om, hvorfor spiseborde er højst nødvendige i dagens Danmark.

 

  1. Spisebordet samler folk

 

Familier som spiser sammen rundt om et spisebord, er sandsynligvis en tættere familie. Selvom det ikke altid er muligt at spise sammen, kan det hjælpe et barn på vej i forhold til at udvikle sunde spisevaner og kommunikationsvaner med familien. Det kan også hjælpe forældrene med at finde et rum, hvor de kan koble fra en stressende hverdag og tale med hinanden og deres børn i en afslappende facon.

 

  1. Folk laver bedre madvalg

 

At spise et hurtigt måltid på vejen til skole eller arbejde kan gøre os sårbare i forhold til at lave usunde madvalg. Det er sandsynligt, at folk er mere tilbøjelige til at spise næringsrig mad ved spisebordet, fordi denne skaber et fokuspunkt. Dette opmuntrer samtidig folk hver især, til at give mere opmærksomhed til hvad, hvornår og hvordan de spiser.

 

  1. Det kan genskabe roen i en kaotisk hverdag.

 

De fleste mennesker indrømmer, at de ikke spiser regelmæssigt ved et spisebord med familien, på grund af travle hverdage. At sidde rundt om et spisebord kan være en af de aspekter ved en travl hverdag, som du kan have kontrol over. At finde tid til at læne sig tilbage og slappe af med familien, og tale om andet end arbejde, kan være et meget vigtigt element i hverdagen. At spise ved et spisebord betyder ikke nødvendigvis at man skal sidde der i længere tid, så dette burde ikke være en hindring for folk som har travlt. Det skal tænkes som et dedikeret område, hvor man kan spise sit måltid, hvilket faktisk bør gøre det til en endnu mere effektiv proces!

 

  1. Det giver rum til at slippe væk fra skærmene

 

Det er ingen hemmelighed, at i en tidsalder hvor teknologi er spydspidsen i vores hverdag, kan mange mennesker føle sig opslugt af skærme hele dagen. Derfor anbefales det at indføre teknologi-frie zoner ved spisetid, mindst én gang om dagen.

 

Se følgende ekspertråd:

 

  • Design et spisebords-område du er stolt af
  • Øv jer i at bruge aftensmaden som en digital detox
  • Giv og alloker tid til aftensmaden for at undgå unødvendig stress
  • Skab en rutine med spisevanerne

Involver jeres børn i jeres spisevaner