Indret et flot og funktionelt kontor

0 Comments

Når man skal indrette et hjemmekontor, så vil de fleste af os overveje design og farver før funktionalitet. Og med god grund, for et æstetisk flot hjemmekontor er også vigtigt for lysten at være der. I hvert fald for mange af os. Og indretningen af netop dette kan være svær at rådgive om. Den afhænger nemlig meget af personlig smag og hvordan ens hjem ellers er indrettet.

 

Det man dog kan rådgive om er funktionalitet. Altså hvilke funktioner er vigtige for dit hjemmekontor. Og her vil vi slå et slag for funktionalitet over design, selvom ikke alle nødvendigvis vil prioritere således.

 

Så lad os starte med de to vigtigste elementer i dit hjemmekontor, nemlig skrivebordet og kontorstolen. Før i tiden var det ikke let at finde et hæve sænkebord, som også var æstetisk pænt. De plejede at være kluntede i udseende og typisk også meget store i størrelsen. Det er dog ikke længere tilfældet. I dag er hæve sænke borde ikke ligeså store som før, og fås i alle størrelser og farver. Derfor, så længe du køber et hæve sænkebord, så har du al den funktionalitet du har brug, uden at gå på kompromis med design.

 

Det næste element er kontorstolen. Mange undervurderer hvor mange timer de reelt set bruger siddende i den. Så selvom du har fundet en virkelig flot kontorstol, så er det virkelig værd at overveje om den har de funktioner du har brug. En af de mest givende funktioner er rygstøtte, en kontorstol hvor ryggen kan indstilles er ofte rigtig godt givet ud. Ligeledes er investering i armlæn ofte en god ide, disse kan være med til at forhindre musearm og smerter i nakken. Det samme gør sig gældende for nakkestøtte.

 

Overvejer disse to elementer til de hjemmekontor, så er der en række andre elementer som også hjælper på brugeroplevelsen. F.eks. så kan en natlampe til hjemmekontoret også være en rigtig god investering, særlig hvis du har til tendens til aftenarbejde eller tidligt en vintermorgen. De kan være med til at undgå anstrengelse af øjnene, hvilket så betyder at du undgår hovedpine.

 

En anden god investering er en kabelbakke. De holder ledningerne skjult, og så undgår du at vikle fødderne ind i dem. Mens vi er ved investeringer til skrivebordet, så kan en svingbakke også være en fin investering. Her kan du opbevare kuglepenne, notesbøger og andre ting, som normalt ville ligge og flyde på skrivebordet. Mangler du stadig mere plads, så kan den sidste overvejelse være en skuffekassette. Disse fungerer rigtig godt til et lille hjemmekontor hvor pladsen er sparsom. De er typisk monteret med låsbare hjul, fås i forskellige farver og størrelser, og kan være en god måde at opbevare dine vigtige papirer.