Opgrader til et vedligeholdelsesfrit havehegn

0 Comments

Rigtig mange gør-det-selv have projekter om sommeren starter med at få fikset havehegnet, der kan som oftest er medtaget efter de lange og hårde vintermåneder, med megen sne, regn, slud og vind.

Alle os med hus og have, kender til det.

Hegnsplankerne er måske ved at rådne, nogle er faldet af og det trænger måske bare generelt til at blive shinet op, så det står pænt og matcher resten af den flotte have.

Det er et vigtigt element, da havehegnet oftest også kan ses fra gaden og giver et helhedsindtryk af huset og resten af grunden.

Det kan være en dyr fornøjelse at skulle starte hver eneste sommer med at fikse hegnet, med grunder og maling.

Men det kan du måske slippe for i fremtiden.

For der er faktisk kommet en ny smart løsning på de mange problemer der følger med et havehegn af de traditionelle trætyper.

Komposithegn

Du har måske allerede hørt lidt om denne forholdsvist nye type hegnsplanker.

Komposithegn er et miljøvenligt blandingsprodukt, lavet af op mod 65% genbrugstræ, 25% genbrugsplast og 10% additiver, som lim og maling.

Navnet komposit er opstået ud fra det latinske ord at ”componere” og opstår når man kombinerer flere stoffer enten kemisk eller fysisk, så der dermed opstår et nyt samlet materiale.

Den høje koncentration af genbrugsplast gør hegnet utrolig robust og modstandsdygtigt overfor råd og termitter.

Nu tænker du måske. ”Hvordan kan det være miljøvenligt med så stor koncentration af plastik?”

Jamen det kan det fordi at det er genbrugsplastik der bruges under fremstillingen af hegnet og derved skåner miljøet for endnu flere plastikpartikler.

Hegnet er vedligeholdelsesfrit fordi du slipper for at vedligeholde med maling og grunder hver eneste sommer, fordi hegnets flotte farve og robuste brædder, kan holde til de danske vejrforhold.

Det eneste du derfor skal sørge for, er at vaske hegnet i ny og næ, da man ikke helt kan undgå at der sætter sig skidt og polen på hegnet i løbet af sommeren.

Men det er noget nemmere at starte sin sommer med at vaske sig hegn med vand og sæbe, end at starte hver sommer med det helt store hegns gør-det-selv projekt.

Komposithegn har en levetid på over 15 år og er utroligt nemt at sætte op og montere.

Du kan få komposithegn i forskellige højder og kan selv justerer bredden på hegnet, ved at skærer plankerne til, hvis ikke du ønsker moduler der er op til 190 cm bredde, som oftest er max bredden for komposithegn.

Kompositmateriale kommer også som terrasseplanker, så du ikke bare får et vedligeholdelsesfrit hegn, men også en ny flot vedligeholdelsesfri terrasse, der matcher til.

Undgå at starte hver evig eneste sommer med at klargøre havehegnet og terrassen, ved at skifte til komposit.