Smukke træudskæringer til alle hjemmets vigtigste rum

0 Comments

Vægdekorationer i træ er det nye sort, og du kan få fine graverede eller skårede dekorationer til alle husets rum. Kort sagt, hvis du kan tænke det, kan du få det. For træ er et fantastisk materiale, der pynter som udgangspunkt, og som kun bliver mere charmerede, når det får form og et dekorativt formål. 

Træpynt til væg med kaffe

Noget af det mest populære træpynt er kaffekopper, kaffebønner, kaffebarskilte og -bogstaver. Det er naturligvis fordi, vi danskere elsker vores kaffe, og man skal lede langt efter det hjem, der ikke har en kaffemaskine. Nogle har den klassiske kaffemaskine i den ene ende af køkkenbordet og vil bare gerne give den et løft med lidt kafferelateret træpynt. For andre fylder kaffe så meget, at kaffemaskinen er skiftet ud med mere avanceret udstyr som en espressomaskine. Til sådan et helhjertet kaffeprojekt må selvfølgelig høre en vægdekoration i træ. Træet harmonerer godt med kaffetemaet af flere årsager. For det første er der de dejlige jordfarver, som kaffebønner og træ har tilfælles. Desuden er de begge to organiske materialer, der byder på sanseoplevelser. En af kaffens største gaver er dens duft. Det er ligesådan med træet. Trædekoration med kaffe er laserskåret, og det føjer en mild, charmerende brændt duft til træets i forvejen behageligt duft. Med andre ord er vægdekorationer i træ det bedste match til dit kaffehjørne, uanset hvordan du har indrettet det.

Udover kaffepynten kan du også dekorere med festlige cocktailskilte, graveringer og figurer ved siden af barskabet, eller i man- eller lady-cave, hvis du skulle være så heldig at råde over sådan en.

Træpynt til børneværelset

Det levende træ og de kreative udskæringer på eksempelvis jungledyr eller stjernehimmelen gør børneværelset superhyggeligt. Selvom træpynten netop er pynt og ikke beregnet som legetøj, kan børnene stadig føle på træet og oplevet dets 3D-effekt – noget, som billeder og fotos ikke kan tilbyde.

Hvis du har en væg eller en plet, som savner et drys skønt interiør, skal du blot klæbe trædekorationerne op med det selvklæbende tape, der følger med i pakken. Det er nemt og hurtigt, og du skal ikke bore huller eller have hammeren frem. Du kan finde inspiration til ophænget der, hvor du har købt dine trædekorationer, men du er også fri til selv at vælge, hvor du vil placere elementerne i forhold til hinanden, hvis altså der er flere dele. En personlig vægdekoration kunne være barnets navn sammen med søde dyr. Udover at pynte på børneværelset kan træfigurerne også så lysten til leg og kreativ udfoldelse. Der er også et læringselement, fordi børnene kender dyrene og gerne vil tale om dem og efterligne deres lyde. På den måde bliver træpynt til børneværelset til en pragtfuld læringsflade, som også bryder med noget af den minimalisme, der kan gøre vores nordiske indretning en smule kølig.