3 måder til at gøre dit rejse eventyr til en permanent flytning

0 Comments

Mange personer går rundt med drøm om at prøve kræfter med en frisk start i det udenlandske, men finder det udfordrende at handle på. Er du en af dem som dagdrømmer dagligt om et mere eksotisk eventyr, er der håb forude for at gøre din drøm til virkelighed.

I langt de fleste tilfælde afhænger det af mulighederne i det pågældende land og af din nuværende livssituation. Det anbefales, at du altid tager afsæt i din egen livsstil og nuværende situation. Ikke to personer er ens, hvorfor der kan være adskillige behov, drømme og ønsker og lign.

 

Grundstenen i din rejse

Når du har afgjort med dig selv, hvilke behov, forventninger og ønsker du har, bør du gå i kødet med research. Ligesom med at to mennesker langt fra er ens, gør det samme sig gældende med lande, selv med dem som på mange måde minder om Danmark.

Afhængigt af din nuværende situation kan der være adskillige faktorer, som du bør undersøge for at få en god start på din overflytning. For at gøre det lettere, kan du dele mange af disse ind i nogle overordnede kategorier.

Det kan give god mening for dig at undersøge de lokale forhold, inden at du siger farvel til fædrelandet. Du kan med fordel undersøge følgende:

  • Sociale normer og religion
  • Kulturelle forhold
  • Jobmarkedet
  • Skatteforhold
  • Boligmarkedet

Men for at gøre dit udenlandske eventyr mere permanent, kan du bruge følgende 3 strategier:

  • Få et job som expat eller digital nomade job
  • Køb en bolig
  • Bosæt dig tidsbestemt (getaway)

 

Expat livet

En meget hurtig og mere sikker måde til at flytte over til et andet land, er at få et job i en lokal eller international virksomhed med afdeling i det pågældende land. På den måde er du sikret en indkomst og hjælp til etablering.

Er du din egen chef, iværksætter eller selvstændig med en lokationsfri forretning, kan du også lettere kaste ankeret. Du bør du her undersøge de lokale skatteforhold, virksomheds regler, normer mv.

 

Køb en bolig

Ligesom med mange andre ting, bør du ikke købe en bolig med det samme, men derimod undersøge det lokale boligmarked, inden at du tager fat i sælger. Det kan give god mening, at du undersøger, om der lokale dansktalende ejendomsmæglere i dit område. På den måde kan du sikre dine chancer på en bedre handel, når du eksempelvis skal foretage køb af bolig i Sydfrankrig eller andet steds.

 

Getaway strategien

Ønsker du en længere varende bosættelse i det udenlandske og ikke en permanent, kan du gøre brug af de to tidligere metoder, hvor du kan i stedet for at købe en bolig, så leje en i stedet. Herudover søge et job, som ikke binder dig fuldstændigt karrieremæssigt.