Skab det hyggeligste kaffehjørne på hele vejen

0 Comments

Hvordan kan det være, at kaffebarer har en nærmest magnetisk effekt på dig, når du går forbi? Det er ikke bare din næse, der må overgive sig til de paradisiske espressodufte fra maskinernes kværne. Også dine øjne har lyst til at parkere sig ved hver en retrochik og cool kvadratmeter kaffehus. Det har vi flere bud på. For det første er kaffebarerne typisk mørke i deres indretning. Det er helt modsat af, hvordan vi ofte indretter os herhjemme. Den nordiske decor er lys, enkel og ren, mens alt i kaffehuset er sat i mørke materialer der, hvor du nyder din espresso. Bare dette – det varme, mørke og lune – har en vis tiltrækning på dig, der kommer fra et lyst, strømlinet og renskuret køkken.

Farverne er bestemt heller ikke tilfældigt udvalgt. Mørke resonerer nemlig rigtig fint med kaffetemaet. Den gode samklang er selvfølgelig tydelig i forhold til kaffens helt lavpraktiske udsende. Kaffe er, medmindre du tilsætter noget, kulsort, og kaffebønnerne chokoladebrune. De mørke farver passer også godt til kaffens naturlige ophav, hvor mørkebrune, umbra, sand og orange nuancer findes. Med andre ord er de mørke nuancer og de naturlige materialer som træ, læder og hør – sidstnævnte måske i form af dekorative sække med kaffebønner – gode til at skabe den helt rette stemning.

Hvordan kan du efterligne denne levende stil i dit hjem? Det er vigtigt at bringe nogle af disse naturmaterialer ind i dit kaffehjørne. Gerne så ubehandlede som muligt. Dekorer med træpynt kaffe style med form som kaffebønner, kaffekrus eller andet kaffetema. Også rå træhylder er smukke. De fås også med læderlookstropper til ophæng, så det bliver gennemført organisk.

Der findes også andre hygge-foranstaltninger, du kan eksperimenter med, når du skal kræse om dit kaffehjørne. Hvis du vælger at gå med hylden fra før, kan du bruge den til dine yndlingskrus. Måske har du noget særligt unikakeramik, som får kaffen til at smage lidt bedre. Frem med det, for det er sikkert superdekorativt. Hvis du ønsker at udstille endnu mere service, pynt og keramik, bør du nok finde en lidt større væghængt reol, så du er sikker på, at den kan holde til vægten fra det relativt tunge service.

Mange vil gerne have selve kaffen stående ved siden af kaffemaskinen i et glas, ganske fordi kaffebønner jo bare er så pragtfulde. Men hverken kaffebønner, formalet kaffe eller instant-produkter har det særlig godt med lys, så det der med opbevaring frit fremme i glas duer altså ikke. Heldigvis kan du få mange vintage og retrolook kaffebøtter. Nogle er af metal, mens andre er af plast. De fås både nye og som genbrugsskatte på loppemarkeder.

Foruden skøn keramik, træpynt til væg og lækker opbevaring af din kaffe, kan du toppe kaffehjørnet af med en dejlig kaffeplakat med opskrifter. Så har du altid din næste mokka-smagsoplevelse ved hånden, når du brygger.