Få lidt grønt på toppen

0 Comments

Dette indhold er sponsoreret.

Det bliver mere og mere populært at gøre en betydelig og synlig indsats for at gavne den pressede biodiversitet, der giver vanskelige levevilkår til de små, men vigtige insekter.

Ejer du et parcelhus med luft hele vejen udenom, er sagen klar: Du anlægger blot nogle vildtbede her og opsætter et insekthotel dér. Så kan du nyde din nattesøvn med overordentlig god samvittighed.

Er du derimod ejer af en bolig i et tætbebygget område, eller er du ligefrem ansvarlig for firmaets bygninger, og jagter I den grønne profil? Heldigvis er der andre metoder til at gøre en positiv forskel for dyre- og planteliv.

Løsningen skal udmøntes på dit tag. Hvis du nu sidder med et billede af din bolig, omdannet til en bygning fra det hedengangne Babylon, hvor haverne gror ud fra taget og hænger ned over facaden, så spis lige brød til.

Moderne, grønne tage vinder indpas og er skabt for, at du kan udnytte alle de gode kvadratmeter, som findes over hovedet på dig.

Ved at få anlagt et grønt tag – også kaldet et sedumtag – sørger du for en lille, grøn og levende oase for dyr og natur, måske midt i et bybillede, der er præget af asfalt, beton og glas.

Men fordelene stopper ikke dér. Du vil nemlig også selv drage stor nytte af dit grønne tag, idet der er en række gevinster ved et sådant.

For det første opnår du en aflastning af kloaksystemet, som i disse år – med en øget mængde nedbør – bliver mere og mere presset. Grønne tage optager nemlig helt op til 80 % af det regnvand, der falder på det i løbet af et år.

For det andet fungerer grønne tage aldeles temperaturregulerende. Om sommeren vil de aflede varme fra bygningen, om vinteren vil de holde på den. Dette gavner i høj grad også det omkringliggende miljø, hvor tæt bebyggelse generelt kæmper mod overophedning.

Indret din grønne oase med flotte havemøbler i granit

Er du så heldig, at dit nye, grønne tag er bygget således, at det egner sig til ophold, så fortjener denne dejlige og farverige oase naturligvis nogle flotte havemøbler. Her er det en overvejelse værd at gå efter havemøbler i granit.

Havemøbler i granit er åbenlyst flotte og giver et indtryk af klasse og stilbevidsthed. Du kan altså imponere de fleste ved at invitere dem ud i granit-havemøblerne til en grillpølse. En anden gevinst er selvfølgelig, at havemøbler i granit er vedligeholdelsesfri og dermed ikke er en byrde for dig at have stående.

Du vil tilmed opleve dine havemøbler i granit få en meget flot patinering af vind og vejr over årene, og derfor er dine havemøbler altså evigt flotte – så længe du naturligvis sørger for at fjerne alger og lignende.