Størrelsen på og indretningen i et akvarie har stor betydning

0 Comments

Dette indhold er sponsoreret.

Fisk kan være utroligt betagende at se på med deres flotte farver og spektakulære mønstre foruden deres spændende adfærd. Det har længe været utroligt populært at holde fisk, og et flot akvarie er samtidig et fantastisk samtaleemne, når vennerne er på besøg. Men at holde fisk kræver omtanke, og dette gælder især, når man skal vælge et passende akvarie til sine fisk.

Der gælder, ligesom med så mange andre former for bure og akvarier, at størrelsen og mængden af fisk bestemmer størrelsen på ens akvarie. Har man få og små fisk, behøver man ikke et lige så stort akvarie, som hvis man har store og mange fisk.

Størrelsen er vigtig i et akvarie

Generelt gælder det, at man bør vælge så stort et fiske akvarie som muligt, så dine fisk har det størst mulige område at boltre sig på. Fisk er fra naturens side skabt til at svømme og svømme langt, og det skal de have de bedste muligheder for at gøre, når de lever i et akvarie.

Derfor anbefales det, at man mindst har 100 liter til fiskene at boltre sig på. Så sikrer man sig nemlig, at den biologiske proces kan korrigere alle små fejl, man måtte skabe. Den biologiske proces forårsages selvfølgelig af de planter, man har i sit akvarie, som er med til at skabe et godt miljø for sine fisk.

Størrelsen har stor betydning for dine fisks velvære og trivsel. Et for lille akvarie kan medføre afstumpet vækst og mistrivsel, så det er vigtigt altid at forhøre sig ved eksperter og fagfolk, hvad der er den rigtige akvariestørrelse til de fisk, man ønsker at holde

Det gælder selvfølgelig også, at jo større akvarie, man har, jo mere besværligt og tidskrævende er det at skifte vand og rengøre akvariet. Dette må man tage med i sine overvejelser, så man kan afpasse sine egne behov med sine fisks behov.

Alle fisk fortjener et flot indrettet hjem

Når man har fundet det perfekte akvarie, skal dette også indrettes. Et flot fiske akvarie indeholder nemlig ikke kun fisk, men imiterer også mere eller mindre det miljø, som ens fisk ville have levet i, havde de levet ude i naturen. Det kan faktisk være en hel kunst at indrette et akvarie smukt.

Generelt er det en god ide at plante de største akvarieplanter bagerst og de mindste forrest, så man har bedst muligt udsyn ind i akvariet. Afvekslende planter skaber et livligt miljø, og blander man planter med forskellige sten og skulpturer, har man pludselig et akvarie, der tiltrækker øjet.

Samtidig sørger både planter og anden udsmykning for at skabe et hjem for fiskene, hvor de trives optimalt, når de søger ly blandt planterne eller under en model af et skib i ruiner. Fordi det imiterer fiskenes naturlige habitat, sikrer man sig også en større livskvalitet blandt de små fisk, man holder.