Flotte, naturtro plankegulve

0 Comments

Vil du have et roligt, naturligt og organisk hjem? Så kan du med fordel få lagt et plankegulv. På den måde inviterer du naturen indenfor, og de rolige og varme nuancer i plankegulvet vil skabe en hyggelig atmosfære i ethvert hjem. Et plankegulv er elegant, flot og tidsløst – det går aldrig af mode, så du kan med ro i sjælen lægge et, der kommer til at skulle holde i mange år. I den forbindelse er det yderst fordelagtigt, at du kan afslibe et plankegulv igen og igen, da træet til gulvet er så tykt, som det er. Dermed har gulvet en lang levetid.

Plankegulv til enhver smag

Et plankegulv kan fås i en del forskellige træsorter – blandt andet i eg, lærk, amerikansk valnød, amerikansk ahorn, amerikansk kirsebær og røget eg. De fås desuden i forskellige sorteringer og med forskellige overfladebehandlinger, hvoraf lak og olie er de mest almindelige. Det er derfor nemt at finde et gulv, der passer perfekt ind i din indretning: for mens nogle af træsorterne og overfladebehandlinger givet ét look, giver andre et helt andet. Du kan derfor få plankegulve der både fremstår rustikke, rolige, lyse, mørke, osv. Der findes altså et plankegulv til enhver smag.

Hvad er et plankegulv og hvor skal jeg lægge det?

Et plankegulv består af en række planker med en vis bredde, der hver især har deres egen unikke struktur. Netop denne sammensætning af forskellige planker giver et autentisk udtryk og sikrer et naturligt og særligt look i dit hjem. Netop fordi plankerne er så brede, som de er, giver det ydermere et yderst roligt udtryk i hjemmet.

Du kan lægge et plankegulv stort set over alt og i store dele af dit hjem. Mange vælger at lægge plankegulv i stue, på værelser og i gange, men du kan også sagtens lægge det i køkkenet – her skal du bare være opmærksom på at rengøre det med det samme, da pletter o.l. hurtigt trækker ned i træet. Helt generelt er plankegulve dog nemme at rengøre – en tur med en gulvmoppe eller en støvsuger plejer som regel at gøre arbejdet. Til sidst skal du undgå at lægge plankegulv i kælder og på badeværelse, da træet bliver påvirket af den mængde fugt, der er i disse rum.

Et plankegulv er altså et yderst alsidigt gulv, der kan få stort set det look, du ønsker – hvilket betyder, at et plankegulv vil passe ind i enhver indretning og ethvert hjem.