Giv dit hjem nyt liv med ny belysning

0 Comments

Synes du, at dit hjem føles lidt kedeligt og gråt? Det er jo meningen, at hjemmet skal være trygt og velkendt, men aldrig så trygt og velkendt, at det bliver direkte kedeligt. Du kan friske dit hjem op med ny belysning. Lys har nemlig en kæmpestor effekt på vores indretning og på vores sind.

Lys er vigtigt

Lys er nødvendigt at have i sit hjem, især i et land som Danmark, hvor vinterhalvåret ellers er en mørk tid. Men lys er også med til at pynte på vores indretning, og det kan det gøre på flere forskellige måder. For eksempel kan godt lys og hvide vægge få et rum til at fremstå større og lysere. Den hvide farve reflekterer nemlig en masse lys tilbage, og det giver rummet en behagelig og åben fornemmelse. Belysningen er på den måde med til at påvirke vores opfattelse af vores omgivelser, og det er noget, som du kan bruge til egen fordel.

Lys i soveværelset

Det er også vigtigt med det rette lys i soveværelset. Lys påvirker nemlig hvor trætte eller hvor vågne, vi er. Når mørket falder på, får vi naturligt frigjort hormoner, der gør os trætte. På samme måde bliver vi mere friske, når det bliver lysere. Derfor er det vigtigt med det rette lys i soveværelset, så det ikke påvirker din soverutine. Sengelampens lys bør være blødt, så det ikke gør dig frisk, når du skal til at sove.

LED strips

En nyere måde, som du kan bruge lys på, er igennem LED strips. Med LED strips kan du sætte hele linjer af farver op i dit hjem, og det kan gøres rigtig pænt. Nogle bruger dem i kanten imellem væggen og loftet, så det danner en fin ramme om værelset, og andre sætter dem rundt i kanten af møbler og spejle. Der er mange måder, hvorpå du kan være kreativ med LED strips, og du bestemmer helt selv, hvilke farver, de skal være. Farverne på dine LED strips har en kæmpe effekt på det endelige resultat, så det er noget, der er rigtig spændende at afprøve.

Lamper og lys

Som du kan se, kan lys have en kæmpe effekt på din indretning, men også på din hverdag. Vi bor i et land, hvor solens lys ikke altid er nok, og her er det rart selv at kunne styre lyset i sit hjem. Prøv med noget nyt belysning i hjemmet; det kan gøre en stor forskel.