Sådan kan du få din arkitekttegnet drøm til virkelighed

0 Comments

Går du rundt ligesom mange andre med en særlig boligdrøm? Der findes mange forskellige drømme og ikke to er nødvendigvis ens, da mange har egne forestillinger, tanker og idéer til indretning og de ydre af det ønskede hjem.

Er du en af dem som er inspireret eller fanget af tanken om at bo i et arkitekttegnet hjem, findes der en række muligheder for dig, som kan få din drøm tættere på virkelighed. Det er dog vigtigt at huske, at et arkitekttegnet hus er ligesom andre hustyper forbundet med en stor økonomisk beslutning. En beslutning der får stor betydning for din økonomi i mange år fremover.

Når det så er sagt, er det vigtigt at tage afsæt i din privatøkonomi, men også tage højde for en række forskellige metoder, som du kan gøre brug af.

Gør dig tanker over materialevalg

En af de største udgifter ved nybyg og husbyggeri generelt er valget materiale. Forskellige materialer har forskellige priser, hvor f.eks. marmor er dyrere end træ og lign. En anden ting som gør sig gældende her samtidig, er hvor mange m^2 din ejendom skal fylde. Jo flere m^2 jo mere materiale skal der bruges, jo dyrere bliver det.

Ligeledes kan du gøre dig overvejsler om rum fordelingen og størrelser, særligt hvis du har tanker om, at et eller flere rum skal være bygget af noget særligt materiale. Dette vil nemlig også have en effekt på prisen. Ved at være strategisk i dit materialevalg og forbrug, kan du skære husbyggeriets omkostninger betydeligt.

Byg din kommende ejendom som et dobbelthus

En anden meget strategisk mulighed som du kan gøre brug af, er at bygge dit kommende arkitekttegnet hus som et dobbelthus. Kortfattet fortalt er et dobbelthus en ejendom/bolig der er delt op minimum 2 separate boliger med egen dør. Disse boliger kan være fordelt på et horisontalt eller vandret skel.

Den store fordel med et dobbelthus, er at du kan dele udgifterne med en anden, som du ikke vil have noget i mod om at dele boligen med. Det er selvfølgeligt ikke alle der ønsker at dele hus med andre, men det kan være meget behjælpeligt for økonomien. Alternativt kan du udleje den anden bolig, så du på den måde for et løbende cash flow og kan afbetale boligen, såfremt den er blevet finansieret gennem et boliglån.

Det kan her anbefales at finde en udlejer, som du er enig med i forhold til rengøring af fællesarealer og uderum, renovering, renovering, skade reparation, husleje med videre. På den måde kan du minimere risikoerne for at komme i problemer.

Mange vælger at flytte i dobbelthus med familiemedlemmer eller nære venner, da man oftest har en bedre relation til dem, samt kender dem på forhånd.