Hvad er en veganer – og hvordan du kan designe et bedre liv

0 Comments

En veganer er som udgangspunkt en person, der ikke spiser eller på anden vis gør brug af produkter med animalske produkter. Derfor vil veganere typisk heller ikke bruge tøj, der er fremstillet af dyr, eller anvende skønhedsprodukter der ikke er veganske.

Når du lever vegansk, vil du typisk ikke bidrage til produktion af animalske produkter, og det kan for mange være attraktivt og ensbetydende med et bedre liv.

Design dit liv til at være mere vegansk

Hvis du har gået med tankerne om at spise vegansk eller måske ligefrem at blive veganer, kan du jo vælge at designe og indrette dit liv sådan. Det er jo helt op til dig selv, hvordan du vælger at spise og agere i dit eget liv, og hvis du er blevet interesseret i at leve mere vegansk, kan du jo sagtens komme i gang med det. Der er allerede tusindvis af danskere, der lever vegansk, så du er bestemt ikke den første, der har fået lyst til det.

Du behøver ikke at gå fra 0 til 100

Det er dog også vigtigt at sige, at du ikke behøver at gå fra 0 til 100 fra den ene dag til den anden. Vil du gerne leve mere vegansk for fx at bidrage til miljøet og klimaet, så vi bl.a. skal producere færre slagtekvæg, kan du jo sagtens vælge at begynde med at indføre nogle kødfrie dage om ugen i dit eget hjem. Får du lyst til mere, kan du på sigt måske spise overvejende vegansk, inden du en dag går hele vejen og omlægger dit liv til at være 100% veganer. Men en komplet omstilling fra ikke at være veganer til 100% veganisme vil for mange være utroligt svært.

Tænk mere over hvordan du spiser i din hverdag

Et godt sted at starte er i den grad også bare at tænke mere over, hvad du spiser i din hverdag. Så kan du jo fx begynde med at træffe flere veganske valg, når du står i et supermarked og skal finde ud af, hvad du skal lave til aftensmad i dag.

Jo flere der begynder at tænke mere over, hvad og hvordan de spiser, desto bedre vil vi som udgangspunkt også være stillet.

Mange gode og nemme veganske muligheder

Det er heldigvis også blevet meget nemmere nu til dags at spise mere vegansk, da der er kommet rigtig mange gode plantebaseret muligheder i kølediskene. Du kan finde mange gode veganske færdigretter, og der findes endda også veganske måltidskasser, som du kan få leveret hjem til din bolig en gang eller mere hver eneste uge, når du har behov for at få fyldt op.