Hvad siger dine håndklæder om dig?

0 Comments

Ligesom tøjmode kan fortælle meget om en person, så gør ens hjem det også. Når man indretter sit hjem, er der mange ting at tage stilling til, alt lige fra maling eller tapet på væggene, til valg af møbler, farver, tekstiler, stile og placering. En stærkt voksende trend i disse år er dog et øget fokus på bæredygtighed og miljø. Mange af os ønsker at indrette vores hjem og liv på en måde, så det er så bæredygtigt og miljøvenligt som praktisk muligt. Og med god grund, for vi er alle nødt til at løfte i flok, hvis vi skal hjælpe til en positiv udvikling og inspirere andre til at gøre det samme. Det er desværre ikke nok at affaldssortere, købe havredrik i stedet for mælk, cykle i stedet for at køre bil og huske at slukke for lyset når man forlader et rum. Vi er nødt til at tage det nogle skridt længere og se på vores hjem med nye øjne. En ting man kan gøre, er at gå i genbrug når der skal findes nye møbler, eller overtage noget brugt fra nogen man kender. Men der kommer heldigvis også nye muligheder vi kan tage stilling til i vores søgen efter et bæredygtigt hjem og livsstil.

 

Bæredygtige og økologiske håndklæder

En af disse nye muligheder er tekstiler såsom vores håndklæder. Håndklæder er ofte et produkt som mange ikke tænker over findes i mere eller mindre bæredygtige udgaver, men det gør de. Og der sker rigtig meget indenfor netop denne produktkategori i disse år. Eksempelvis har den danske design-virksomhed Nordifakt udviklet en række håndklæder der både er økologiske, bæredygtige og anti-bakterielle.

Bæredygtigheden i deres håndklæder kommer af en række fordele, såsom at de er økologiske, kan genbruges 100% (i modsætning til mange andre håndklæder) og skal vaskes langt sjældnere end normale håndklæder. Deres produkter er OEKO-TEX certificerede, hvilket sikrer at de er produceret uden skadelige kemikalier og overholder europæiske standarder. Den stærkt reducerede mængde vask, kombineret med kvalitetsmaterialerne, gør desuden at håndklæderne har en meget længere levetid og dermed ikke skal udskiftes lige så hurtigt som traditionelle håndklæder ofte skal.

Årsagen til at håndklæderne fra Nordifakt ikke skal vaskes lige så ofte som normale håndklæder er, at de er behandlet med en teknologi der gør, at de er bakterieafvisende og dermed holder sig friske og lugtfri meget længere. Det gør at du som klimabevidst forbruger kan spare tusindvis af liter vand og rigtig meget CO2 hvert eneste år, blot ved at udskifte dine håndklæder med disse bæredygtige og økologiske håndklæder. Det er et simpelt men yderst effektivt tiltag, der mindsker ens klimabelastning meget, uden at gå på kompromis. Bæredygtige håndklæder bør være på enhver klimabevidst forbrugers ønskeliste.