Hvilke forskellige standarder findes skudsikre hjelme til?

0 Comments

Der findes et væld af farlige erhverv, hvor det er dit job at sikre dig, at alt forløber fredeligt, og at både de omkringværende folk og dig selv kan færdes sikkert. I den forbindelse kan det ikke understreges nok gange, hvor vigtigt det er, at du passer på dig selv og din førlighed, og du bør derfor anskaffe dig udstyr, som kan beskytte dig, hvis du skal håndtere en konflikt.

Skal du arbejde med et farligt erhverv?

Selv almindelige slag og skub kan volde stor skade på dig såvel udvendigt som indvendigt. Find din skudsikker hjelm her, hvis du ud over at beskytte din krop med en skudsikker vest også gerne vil beskytte dit hoved mod skade ved eventuelle fald eller skud.

Hvis du derudover også vurderer, at du kan få brug for at beskytte dine hænder mod knivstik, så kan du finde snitsikre handsker de samme steder, som forhandler andet skud- og snitsikkert udstyr.

Hvilke forskellige standarder findes der?

Inden for skudsikre hjelme findes der en række standarder, som guider dig til at gøre det bedste og sikreste køb af sikkerhedsudstyr. Hvis din nye skudsikre hjelm bærer NIJ standard 0106.01, så betyder det, at dine nye hjelm for eksempel er i stand til at modstå skud fra .9 mm, .357 SIG og .44 Magnum.

Er den skudsikre hjelmen samtidig godkendt til V50 ifølge STANAG2920, der er en NATO-standard, så betyder det, at den kan modstå splinter fra granater og skud mod din nakke, Hvis du også vil beskyttes mod faldende ting, så skal hjelmen være certificeret under standarden EN397.

Hvordan virker skudsikre hjelme?

Alt skudsikkert udstyr fungerer ved at absorbere og fordele energien fra objekter i bevægelse, som rammer dig. Det skud- og snitsikre udstyr kan være lavet af forskellige materialer, og det mest kendte materiale er formentlig Kevlar, men udstyret kan også være lavet af Twaron, der er et aramid fiber.

Materialet produceres i Holland og egner sig for eksempel rigtig godt til at lave skudsikre hjelme af. Hvis den skudsikre hjelm er lavet af Twaron, kan du være sikker på, at hjelmen er lavet af et materiale i den bedste kvalitet, som er garanteret gennemtestet.

Følger du de anvisninger, som findes her, så kan du være sikker på, at dit nye udstyr vil beskytte dig godt.