Jeg har købt samme kunst som min tandlæge

0 Comments

”Jeg har købt samme kunst som min tandlæge”. Det kan lyde som en mærkelig ting at sige, men der er mening med galskaben. Det kunst, du finder i tandlægens venteværelser og lokaler, er nemlig valgt af en hel specifik grund, og denne grund er god at have med ind i hverdagen.

Tandlægebesøg

Vi har alle sammen prøvet at være ved tandlægen. Hvis man er kommet lidt tidligt, sidder man i venteværelset i nogle minutter, imens man venter på at komme ind. Her kan du sidde med din mobil, du kan læse magasiner, eller du kan betragte kunsten på væggene. Det er dejligt distraherende; når man ser på kunsten, sidder man ikke og tænker over, hvorvidt man har hul i tænderne, eller over tandkødsbetændelse årsager, eller over om man skal have tænder trukket ud. Det kan faktisk være helt beroligende.

Formålet med kunsten hos tandlægen

Det er netop formålet med kunsten hos tandlægen. Selvfølgelig ser det også fint ud med lidt malerier på væggene, men vigtigst af alt kan det berolige patienterne. Der er mange mennesker, både voksne og børn, som har tandlægeskræk, og i de situationer kan det være rart med noget beroligende kunst. Det kan det generelt være, hvis du er nervøs for at tage til tandlægen af den ene eller den anden grund. Det er vigtigt at holde hovedet koldt og roligt, og ro er noget, alle altid kan bruge lidt mere af.

Tag roen med hjem

Kunsten hos tandlægen er altså med til at skabe ro i sindet, så du fornemmer en behagelig stemning. Hvorfor ikke tage denne ro og denne behagelige stemning med hjem? Når man køber samme kunst som en tandlæge, køber man kunst, der opfordrer til fredelige sindstilstande, og det kan være meget tiltrængt i hverdagen. De fleste mennesker har nemlig meget travlt i deres hverdag, og hvis man er vant til at lave noget hele tiden, kan man komme til at glemme, hvordan man slapper af, selv når man er derhjemme i ens fritid. Men hvis ens hjem er indrettet og designet til ro, kan det meget nemmere lade sig gøre

Tid til pause

Forestil dig din helt almindelige hverdag. Du skal tidligt op og i tøj, eventuelt spise morgenmad, og så af sted på arbejde. Efter arbejde skal du måske handle ind, når du kommer hjem skal du lufte hunden, der skal laves aftensmad, der skal gøres rent, børnene skal hjælpes med lektier, og det føles som om, at dine opgaver aldrig stopper. Men når du har et øjebliks fred, ved du slet ikke, hvad du skal gøre med det. Måske gør pauser dig rastløs; måske er der så mange ting, du gerne vil, at du ikke kan tage en beslutning.

Kunst som er tankeprovokerende

I sådanne situationer kan det være rart med kunst i hjemmet, som man kan samle tankerne om. Vælg et enkelt maleri som et fokuspunkt, og se, hvilke tanker og idéer, der udspringer. Det er trods alt meningen, at kunst skal få mennesker til at tænke. Når du fokuserer på kunsten, kommer du lidt ned i gear igen. Det behøver ikke varer længere end et par minutter, men det kan gøre en stor forskel. Når du kan mærke, at du er mere afslappet, kan du trygt læne dig tilbage uden frygt for rastløshed.

Kunstens stil

Hvordan ser denne form for kunst ud? Den kan faktisk komme i mange forskellige stile, men der vil typisk være nogle fællesnævnere. Disse fællesnævnere vil typisk være farver. Der er bare visse farver, som bringer mere ro i sindet. De er typisk lyse farver eller dæmpede farver, der kan få en til at slappe af. Derudover vil maleriets linjer typisk være parallelle og afrundende, så motivet virker mere stillestående og lukket end vildt og dynamisk, da det kan være mere behageligt at se på. Selve stilen kan variere meget, lige fra impressionistiske billeder til moderne og abstrakte motiver.

Hvordan skal dit hjem føles?

Hvordan vil du gerne have, at dit hjem skal føles? Med kunst som du kender fra tandlægen kan du skabe ro i din hverdag og i dit liv. Bare rolig, dit hjem vil ikke komme til at føles som en tandlæges venteværelse; det vil blot komme til at føles afslappet og behageligt.