Gaspejs i stuen – fordele og ulemper

0 Comments

Går du og overvejer at købe en gaspejs til stuen, men er du lidt i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige valg? Fortvivl ikke! Denne artikel har nemlig samlet nogle fordele og ulemper ved gaspejsen, som gør det nemmere for dig at beslutte dig for, om du selv skal investere i en. Hvis du gerne vil lære mere om denne type pejs, så skal du bare læse videre!

Hvad er en gaspejs

Inden der bliver snakket fordele og ulemper, så må du hellere lige få lidt at vide om, hvad en gaspejs egentlig er. Det ligger naturligvis lidt i navnet – det er en pejs, der kører på gas fremfor normalt brænde. Den kan styres med en fjernbetjening, hvilket gør det noget hurtigere at fyre op, end hvis du skulle have gang i en regulær pejs.

Gaspejsen skal bruge et aftræk ud i det fri, så den kan tilføre ren luft til sin forbrænding. Dette aftræk kan enten være horisontalt eller vertikalt, men det er alfa omega for din nye gaspejs og skal altid opsættes ud fra produktets anvisninger.

Fordelene ved en gaspejs

Nu ved du lidt mere om, hvordan en gaspejs fungerer. Du kan købe din egen gaspejs på denne hjemmeside: https://philippejse.dk/gaspejs/.  Her kommer så alle fordelene ved denne type pejs.

En gaspejs er utrolig nem og hurtig at anvende. I stedet for at du skal hugge, stable og slæbe rundt på brænde, så skal du bare købe noget gas. Og i stedet for at bruge lang tid på at få gang i ilden, så kan du bare trykke på en knap og læne dig tilbage og nyde flammerne.

Aftrækket i pejsen betyder desuden, at du ikke får noget forurenet luft ind i din stue. Så slipper du også for lugten af røg i hjemmet, hvis du har en luge åben lidt for længe.

Denne pejs tillader også i høj grad, at du kan tilpasse den til din stil. Der findes både store såvel som små, høje såvel som lave pejse. Nogle har glas foran flammerne, andre har ikke. I virkeligheden kommer det bare an på, hvilken slags pejs du synes er flottest.

Mange pejse har også mulighed for, at du kan justere på varmen. For ja – der kommer også varme fra en gaspejs! Men modsat en normal pejs kan du helt selv vælge, om du trænger til en masse varme på en kold vinterdag, eller bare en smule hyggestemning på en sensommeraften.

Ulemperne ved en gaspejs

Den største ulempe ved gaspejsen kommer sig faktisk af aftrækket. Fordi det skal installeres og nå ud i det fri, gør det opsætningen af denne type pejs rimelig besværlig. Du skal derfor have det med i dine overvejelser, at monteringen af en sådan slags pejs kan blive en omfattende og dyr affære.

Selvom gaspejse også har deres egen sikkerhed indbygget, så anbefales det alligevel, at du anskaffer dig en gasalarm, hvis du køber denne slags pejs. Så kan du trygt nyde varmen og hyggestunderne fra din pejs, helt uden at du skal bekymre dig om uforudsete overraskelser.

Ellers har gaspejsen faktisk ikke specielt mange ulemper. Den er nem at benytte sig af og god for inde miljøet i hjemmet, både i kraft af dens hyggelige natur og lukkede forbrændingssystem.

Hvis du efter denne artikel godt kunne tænke dig din egen gaspejs, så skal du bare følge linket længere oppe! Og hvis du godt kunne tænke dig endnu mere indhold om bolig, så kan det også lade sig gøre! Dette link fører dig nemlig til en lækker gør-det-selv blog, så du kan få endnu mere inspiration til, hvordan du gør dit hjem til det perfekte tilflugtssted, som du fortjener.