Kan man flytte en faldstamme?

0 Comments

Skal du have flyttet en faldstamme eller går du blot og overvejer det? Så er der en række ting, som du skal forholde dig til inden du begynder på det.

Der er en række faktorer, der spiller en rolle i en faldstamme. Den har forskellige funktioner, som du skal huske at tage højde for, samt om det er en opgave, som du kan klare selv eller måske skal have professionel hjælp til. Her kunne en mulighed for at få god hjælp være JJ kloak, sådan du er helt sikker på, at resultatet bliver perfekt.

Hvad er en faldstamme?

Du vil finde en faldstamme i etageejendomme, hvor de er et slags afløbsrør. Det leder spildevandet, hvilket er det vand, som du bruger i bad, toilet og køkken, væk fra ejendommen og ud i kloakken.

Det er et meget robust rør, der bliver bygget med henblik på at holde i 50-60 år. Det kommer ofte an på, hvor godt den vedligeholdes, da der kan opstå lækager eller små problemer med en faldstamme.

Hvad koster det at flytte en faldstamme

Det kan godt være et problem at flytte en faldstamme, da alle i ejendommen bruger det samme rør. Alle er derfor afhængige af placeringen.

Du har dog nogle muligheder, hvis du virkelig har brug for at få flyttet dit badeværelse eller køkken. Du kan nemlig få installeret pumper, der sørger for at faldstammen ikke skal have en bestemt hældning i forhold til hovedfaldstammen.

Prisen for at flytte en faldstamme variere rigtig meget, så du skal kontakte en VVS for at få en specifik pris på præcis det arbejde, der venter hos dig.

Udskiftning af faldstamme

En faldstamme har ofte en levetid på omrking 50-60 år. Der skal dog sørges for løbende at lave vedligeholdelse på faldstammen. Det anbefales derudover også, at man ikke benytter sig af kemikalier såsom afløbrens, da det kan skade rørene.

Hvis skaden er så stor på en faldstamme, at den ikke blot kan repareres, så skal den skiftes ud. Det kan godt være et større arbejde, end hvis det sammenlignes med den løbende vedligeholdelse.

Hvor ofte skal en faldstamme skiftes ud?

Du skal sørge for at få din faldstamme skiftet ud, hvis der er kommet skader på røret, der ikke kan fikses ved vedligeholdelse. Det er derfor en god ide at få det vedligeholdt, da du så slipper for at skifte det hele ud tidligt.