Minimalisme og rene linjer: sådan giver du dit hjem mere enkelthed

0 Comments

Minimalisme og rene linjer: sådan giver du dit hjem mere enkelthed

Dette indhold er sponsoreret.

En minimalistisk boligindretning har de seneste år stormet frem i diverse boligmagasiner samt på populære apps såsom Instagram og Pinterest. Konceptet ”less is more” høres igen og igen, og hele verden synes at skæve til det nordiske design, hvor kvaliteter som enkelthed, elegance og simplicitet synes at vægtes højt blandt designere og ledende boliginfluencere. Det kan måske synes ligetil at indrette sit hjem efter de minimalistiske idealer, men faktisk kan det hurtigt vise sig at være udfordrende, når det simple udtryk skal samarbejde med en travl hverdag og en bolig, der allerede er indrettet med nips og fine dekorationer.

Du behøver dog heldigvis ikke skrotte alle dine fine sager for at indarbejde en mere minimalistisk stil i dit hjem. I dette indlæg guider vi dig nemlig til, hvordan du med enkelte møbler, tiltag eller små forandringer kan indrette dit hjem i tråd med minimalismens grundidéer – uanset om du starter helt fra bunden eller bare ønsker at opfriske udtrykket inden for hjemmets fire vægge.

Minimalismens møbler

Som allerede nævnt er minimalismen kendetegnet og genkendt ved sine rene linjer, dæmpede farvepalet og generelt en helt gennemført enkelthed. Denne enkelthed går derfor også igen i valget af møbler, og du bør her gå efter klassiske, organiske former og farver, der enten går igen eller harmonerer med resten af rummets interiør.

Et bud på et møbel, der kan opfylde disse krav, og som samtidig er hverken kedeligt eller udtryksløst er Herman-stolen. Med sit lette, tidløse design og store udvalg i farver vil stolen kunne passe ind i de fleste hjem. Stolens elegante og enkle ben lader siddestykket stå frem, og de harmoniske, ovale faconer tilføjer et friskt og organisk pust til ethvert rum.

Elegante rammer og fine flader

Et af de mest nærværende kendetegn ved den minimalistiske indretning er rummeligheden og i den forbindelse en stor mængde frit tilgængelig gulvplads. Ved at holde dit gulv så frit som muligt, fremstår rummet nemlig langt større og luftigere, end det egentlig er.

Når en større del af gulvet kommer til syne, er det selvfølgelig også vigtigt, at gulvets udtryk ikke er forstyrrende eller larmende – dette vil nemlig arbejde i helt den modsatte retning. En populær gulvløsning, der kan indfri det enkelte look, er epoxy gulve. Epoxy gulvet anlægges faktisk lagvist i flydende form, og slutresultatet er et pænt, ensartet gulv, der hverken efterlader fuger, striber eller andre forstyrrende elementer, som kan modarbejde roen og symmetrien i rummet.

Som en ekstra bonus ved denne gulvløsning er det enkle epoxy gulv endda nemt at gøre rent og er utrolig slidstærkt – mange lagerhaller, fabrikker og andre industrifaciliteter benytter faktisk epoxy af netop denne årsag!

Du er forhåbentlig blevet inspireret til, hvordan du kan tilføre lidt af de minimalistiske indretningsstile, som nordisk design er kendt for, til din egen bolig. Held og lykke med projektet!