Optimere dit webdesign

0 Comments

Har du en hjemmeside eller webshop, så er det enormt vigtigt at den fungerer så godt som muligt.

Det betyder at folk skal have nemt ved at finde hjemmeside på søgemaskinerne, at de nemt at finde det de leder efter når de så kommer ind på siden, at siden er nem at bruge og hurtig at bruge.  Alt samme ting som nogle tager for givet når vi snakker webdesign, men som alt for mange desværre ikke har ret meget fokus på.  Lad os se lidt nærmere på hvorfor det er noget som adskiller et godt webbureau fra en dårlig webdesigner. 

Hvorfor have fokus på dit webdesign?

En ting er at din webudvikler siger det et vigtigt med et godt webdesign, men hvad kan du bruge det til når det kommer til stykket? Jeg har selv siddet i flere år med webdesign og UX, og har flere gange set at en hvad der umiddelbart ligner en velfungere webshop fordoble deres omsætning, efter de har fået et nyt design hvor der netop har været mere fokus på hastighed, UX og konverteringer.  Med samme budget til marketing er de gået fra f.eks. 2.000 salg om måneden til over 4.000 salg. Alt sammen for en mindre investering på f.eks. 8.000 kroner til hjemmesideoptimering.  Så ja det er for næsten alle ekstremt vigtigt at have fokus på et godt webdesign.

Hvor finder man et god webbureau?


Hvad er et godt webdesign så?

Et godt webdesign er et design som passer til både den virksomhed den repræsenterer. Det vil sig at virksomhedens visuelle identitet også afspejles i webdesignet. Samtidigt er det vigtigt at hjemmesiden eller webshoppen også passer til den målgruppe den henvender sig til. Sælger du f.eks. auto dele til biler, så er det nok ikke en hjemmeside i lyserøde farver, men skråskrift og masser af lange tekster du er ude efter.
En godt webdesign betyder også at der er nemt for dem som så kommer ind på hjemmesiden at finde de produkter, ydelser eller information de leder efter uden at skulle bruge en masse tid på at klikke rundt.
Derudover er det vigtigt at siden indlæses stabilt og hurtigt, alt sammen noget som er med til at give den bedst mulige brugeroplevelse. Men faktisk også noget som har betydning for dine placeringer på søgemaskinerne når vi snakker SEO.

Et andet meget vigtigt aspekt af et godt web design er at hjemmesiden virker på alle platforme, både computer men også mobil og tablet. De fleste vil måske blive lidt overrasket over at høre at nu om dage er det ikke unormalt at over 70% af de besøgende kommer fra en mobil enhed. Så det er bestemt også noget der skal indtænkes allerede i design fasen.

Læs mere – Hvorfor det er vigtigt med et lækkert webdesign

Kan man optimere et eksisterende webdesign?

Nogle gange vil det være nemmere at lave et helt nyt webdesign fra bunden. Men i mange tilfælde vil du komme rigtig langt med nogle optimeringer. F.eks. at forbedre hastigheden på hjemmeside. At sikre en mere stabil indlæsning af hjemmesiden. Lave nogle SEO optimeringer, så folk har nemmere ved at finde hjemmeside på søgemaskinerne. Du kan typisk komme rigtig langt for få penge ved at optimere dit nuværende webdesign frem for at få lavet et helt ny fra bunden.