Plakater er en billig måde at få kunst på væggene

0 Comments

Det kan være svært at vælge hvad man skal dekorere sine vægge med, og kunst er ganske smukt men kan også være dyrt. Heldigvis er det igen blevet meget in med plakater, f.eks. er der flere der laver en smuk plakatvæg, det kan enten være med et tema fra en bestemt kunstner, en bestemt farve der går igen, Sjove citat plakater, smukke kunst plakater og dejlige byplakater over byen du holder af og meget mere. Plakater er en lidt billigere og nem måde hurtigt at dekorere dine vægge med, du kan få et sjovt, moderne look på ingen tid.

Lav en plakatvæg

Har du et større stykke væg som du gerne vil have udsmykket, det kan være i din stue, i gangen, i soveværelset eller i køkkenet, så kan du lave en smuk plakatvæg. Der er ikke mange regler du skal følge for at få et godt resultat, men her får du et par gode tips.

 

  • Vælger du billeder med mange farver så sørg for at vælge rolige og ens rammer
  • Vælger du omvendt rolige billeder, så kan du med fordel vælge forskellige rammer i flere farver og materialer
  • Hæng dine plakater med en afstand på 8-15 cm
  • Den ideelle afstand fra bunden af den nederste plakat og til gulvet er ca. 145 cm.
  • Vælg plakater der betyder noget for dig

 

 

Ideer til tema

For at få den optimale plakatvæg kan det være godt at vælge et gennemgående tema. Du kan sagtens mikse nogle plakater ind som ikke umiddelbart passer ind, men som udgangspunkt bør der være et gennemgående tema. Det kan f.eks. være film, citater, en bestemt farve eller en bestemt kunstner. Det kan også være sådan noget som natur, vand, dyreliv, kærlighed osv. Er du typen der rejser meget eller bare holder af at komme rundt, så kan du f.eks. lave et tema om de lande eller byer du har besøgt. Køb byplakater og hæng op sammen med kendte citater om at rejse.

Skift ud

Det gode ved en plakatvæg er at du ret hurtigt kan ændre eller forny den. Du kan hurtigt skifte et enkelt eller flere plakater ud og få et helt nyt look. Det kan også være du har lyst til selv at prøve kræfter med at lave dine egne plakater og mikse dem med noget af det du ellers har hængende.