Sådan udvælger du den sofa, som passer til dit hjem

0 Comments

Sådan udvælger du den sofa, som passer til dit hjem

En sofa er et af de mest iøjnefaldende møbler man har i sin stue, grundet dens forholdsvise store størrelse. Derfor er det rigtig vigtigt at man vælger en sofa, som faktisk passer til både rummet samt den øvrige indretning man har i sit hjem. Men hvordan udvælger man egentlig en sofa der passer godt ind i hjemmet?

Sofaen kan blende ind i rummet

Når man står overfor at finde den perfekte sofa, så kan man vælge at gå i forskellige rensninger. Begge kræver dog at man lige overvejer sit køb grundet.

 

Den mest naturlige for mange er måske at finde en sofa der komplimentere hjemmet indretning, ved at passe ind i den farveskala man i forvejen hælder til. Det vil sige at hvis man bor meget skandinavisk med lyse og naturlige farver, så vælger man måske en grå sofa, eventuel med træben. Denne vil nemlig blende nemt ind med de andre ting man har.

 

Er man glad for den minimalistiske og meget stringente stil, vælger man måske en sort læder sofa.

 

Tanken bag denne fremgangsmåde er altså at vælge en sofa som ikke stikker ud i indretningen, men bidrager til at hele rummet passer harmonisk sammen og flyder lidt ud i hinanden. Det er ofte rart at se på og roligt for øjet.

Brug din sofa som et statement

En anden vej man kan gå er at vælge en sofa som står i kontrast til resten af indretningen. Det betyder ikke at den som sådan skal skrige i øjnene og virke malplaceret. Men man kan gøre det ved at tage en farve der passer godt ind i ens farveskala, men som stort set ikke er repræsenteret i rummet.

 

Eksempelvis kunne det være en bordeaux farvet sofa i en eller grøn, grå, blå indretningen. Den vil skille sig ud og fange øjnene, men samtidig passe ind. Tanken er at man vil have sofaen til at danne centrum for indretningen og gerne vil highlighte den, ved at lade den stå tydeligt frem.

Hvordan er det rum den skal stå i?

Udover hvilken farve sofa man vælger, så skal man også tænke over stil og facon på sofaen. I store rum ser det rigtig godt ud med en stor og lidt bombastisk sofa, da rummet sagtens kan klare et meget tungt udseende møbel. Men er rummet mindre, vil en for stor sofa få rummet til at virke endnu mindre og måske virke alt for voldsomt. Her er det smartere at vælge en mindre sofa, der har et lidt lettere udtryk.

 

Prøv at vent lidt længere

Uanset hvad du vælger af sofa, så kan det tage noget tid før du finder din drømme sofa. Når man så endelig finder den kan det være fristende at købe den med det samme, men her er det en rigtig god ide at være lidt tålmodig. For vælger ud at udvise noget tålmodighed så kan det være at du er heldig at finde sofaen på udsalg. Og hvem vil ikke gerne spare nogle penge. Så giv det lige en måned eller to inden du køber din sofa.