Skal du have nyt gulv?

0 Comments

Hvis du vil have et godt resultat med dit nye gulv, er der rigtig mange faktorer, du bør overveje, inden du går i gang med at købe gulv ind. Det er vigtigt, at du vælger en gulvtype, der kan modstå intensitet af brug på det sted, hvor gulvet ligges, at det er af rette materialer og naturligvis at det falder i din smag. I denne artikel vil du få gode råd til valg af nyt gulv, så du kan foretage så oplyste valg som muligt og derved undgå store fejl.

Vælg et praktisk gulv til rummet

Vælg er gulv, der passer til rummets funktion. Fliser kan eksempelvis anvendes i alle rum, hvorimod gulvtæpper frarådes i vådrum og i køkkenet. Trægulve og laminatgulve er gode til værelser, stue, entre og køkken. Laminatgulve har den fordel, at de har en glat overlade, hvor pletter osv. Ikke sætter sig fast på samme måde som ved et ægte trægulv. Find din ekspert i gulve her.

Fordelen ved det ægte trægulv er, at det kan slibes ned en hel del gange, når det bliver træls at se på. Til gengæld er det mere sart overfor væsker. Linoleumsgulv kan også avendes, men denne type anvendes oftest i erhvervsejendomme.

I vådrum, såsom badeværelse eller bryggers, anbefales fliser. Der er forskellig type slidstyrke på fliser, ligesom en glat flise er mere rengøringsvenlig end den ru flise. Til gengæld er den ru flise mere skridsikker på vådt gulv.

Bløde tæpper på værelserne

Tæpper er rigtig skønne at have på soveværelse samt børneværelser. Det er rart at stå ud af sengen og sætte foden ned på noget blødt, frem for et koldt gulv. Gulvtæpper kan holdes pæne, hvis de støvsuges regelmæssigt og får en omgang tæpperens efter behov. Sådan en tæpperenser kan lejes for billige penge.

Skab dit eget rum med den helt rigtige type trægulv

Med et trægulv kan du skabe et rum i din helt egen stil. Vælger du mørke træsorter, vil rummet få et luksuriøst og varmt udtryk, hvorimod lyse trægulve i eksempelvis grå ask vi fremstå en smule råt. De lyse gulve vil generelt få rummet til at se større og mere rummelige ud.

Trægulve er behagelige, da de er eftergivelige og ikke bliver kolde som fliser. Trægulv er også det mest optimale valg til soveværelser, hvis man lider af astma eller allergi, da de ikke kan samle på støvpartikler på samme måde som et tæppe.