Tips til at sove bedre om natten

0 Comments

At sove godt er ikke en selvfølge. Mange mennesker lider af søvnproblemer i mindre eller større grad. Dårlig eller manglende søvn, kan have forskellige årsager. Uanset hvad årsagen er, findes der en række måder du selv kan hjælpe den gode søvn på vej. Komforten i dit soveværelse og i din seng, spiller en vigtig rolle. Regelmæssighed er meget afgørende for den gode søvn. Lys, kost og motion er også vigtige faktorer for den gode søvn. Læs med herunder og få et par gode råd og tips til en bedre nattesøvn.

Sengetøjet må ikke krølle sammen

Sengetøj der er for stort, eller for slapt, kan krølle sammen til irriterende klumper i sengen. Det er vigtigt at du føler at du går i seng i en ren, lækker seng. Frem for alt må sengetøjet ikke være irriterende for dig når du sover. Bambus kuvertlagen 180×200 bliver hvor det skal. Bambus sengetøj er i det hele taget lækkert og behageligt at sove med. Frem for alt skal du købe sengetøj der passer, nøjagtigt til din seng, dyne og pude.

Sov ikke med lyset tændt

Selv om du muligvis godt kan falde i søvn med lyset tændt, eller uden at trække gardinerne for, er det ikke nogen god ide. Hjernen har brug for ro når den sover. Den har brug for at der slet ingen påvirkninger er. Lyde er trælse og forstyrre søvnen. Det samme gælder for lys. Selv om dine øjne er lukkede, trænger der lys gennem dine øjenlåg og blander sig i søvnen.

Pas din sengetid

Du ved det godt. Du skal gå ordentligt tid i seng. Allerhelst skal du gå i seng og stå op på samme tid hver dag. Mellem sengetid og vågen tid, skal der være det antal timer som du har brug for. Hvis du konstant sover lidt for lidt, går du rundt med et konstant søvn underskud.

Motion er vigtig for din søvn

Du ved også godt at motion er vigtig. Motion er vigtig for alle aspekter af dit liv. Motion er også vigtig for den gode søvn. En træt og slap krop, sover langt bedre end en krop, der ikke rigtigt er blevet brugt i løbet af dagen.

Kosten er også vigtig for den gode søvn

Spis sundt og varieret. Spis ikke en masse kød og hvidt brød. Din krop har ikke brug for hverken kød eller stivelse for at finde ro om natten. Spis gode grønsager og helst mange forskellige.

Hold igen med sukker og kaffe

Slik og sodavand er dejlige sager, men de er ikke gode for din søvn. Sukker er opkvikkende og det modsatte af hvad du har brug for før sengetid. En lækker kop kaffe, bør absolut ikke indtages efter aftensmaden.