Beskyt din bolig mod skader med effektiv vedligeholde af kloakrør og afløb

0 Comments

Der er store økonomisk grunde til at sikre at man holder en effektiv vedligeholdelse af sin boligs kloakrør og afløb, da men ved skader og tilstopninger ellers risikerer skader på både boligen, men også på boligens inventar såsom møbler.

Derfor har vi i denne artikel samlet lidt gode råd og tips til, hvordan man sikre at man holder en effektiv vedligeholdelse af sin boligs kloakrør og afløb, samt hvad man bør gøre såfremt uheldet alligevel skulle være ude, og man står med tilstoppede kloakrør og afløb, oversvømmelser, eller det der er værre.

Sådan sikrer du en effektiv vedligeholdelse af din boligs kloakrør og afløb

Det bedste råd der kan gives til en effektiv vedligeholdelse af boligens kloakrør og afløb, er jævnligt at skylle igennem med et par liter kogende vand. Det kogende vand får nemlig opløst ophobet fedt og slim, som ellers ville kunne samle en masse skidt, som på sigt kunne resultere i tilstopninger.

Skyl gerne igennem med kogende vand en gang eller to om ugen, men som minimum er anbefalingen at der skylles igennem et par gange om måneden. At skylle igennem med kogende vand vil forhindre langt størstedelen af tilstopninger som opstår i afløb, hvad enten der er køkkenvasken, afløbet på toilettet, eller andre former for afløb.

I tillæg til at skylle igennem med kogende vand, så bør man holde for øje hvilke former for materialer man smider eller skyller ud i sine kloakrør og afløb. Materialer såsom vatpinde, hygiejnebind og vådservietter, bør for alt i verden undgås, da disse former for materialer er store syndere, når det kommer til tilstopninger. En anden form for materiale man bør undgå i sine kloakrør og afløb er kemikalier, herunder make-up og andre skønhedsprodukter. Kemikalierne er nemlig skadelige for selve rørnettet, og risikoen er derfor at der opstår skader på selve rørnettet.

Få professionel hjælp til kloakservice når uheldet er ude

Skulle uheldet alligevel være ude, og står man med tilstopninger, oversvømmelser eller det der er værre, så bør det overvejes om man bør få professionel hjælp til kloakservice.

Nogle tilstopninger vil man sagtens selv kunne klare, med lidt kogende vand, en svupper, og lidt forstand på hvordan man tømmer vandlåsen, men kan det ikke ordne problemet, så er der helt sikkert brug for professionel hjælp til kloakservice, som kan bistå med hjælp til kloakrensning og rensning af afløb.

Med professionel kloakservice er man nemlig sikret ekspertisen og udstyret som skal til, for at klare enhver form for tilstopning man måtte opleve. Vil der være behov for det, vil der kunne tjekkes efter med en TV-inspektion, som har til formål at afdække tilstopningen eller skadens oprindelse, samt en slamsuger, som bruges til at suge væsker op efter eventuelle oversvømmelser.