Hvad er en designerhund?

0 Comments

Hvad er en designerhund?

En designerhund er en krydsning af specifikke hunderacer, også kaldet en hybrid, hvor man ønsker at give hunden et specifikt fysisk ydre. Typisk vil det være en mellemting, mellem de racer som man krydser. Opdrættere til designerhunde forsøger så vidt muligt kun at inkludere de mest ønskede træk fra hundene og dermed formindske risikoen for sundhedsmæssige eller fysiske problemer for hunden.

Typisk får designerhunde et navn, der kombinerer de to forældres racer. Tag for eksempel en Goldendoodle. En Goldendoodle er en blanding af en Golden Retriever og en Puddel hvor begge er racerene hunde med eftertragtede kvaliteter.

Hvilke hunderacer er designerhunde?
Vi har lavet en lille liste over de mest almindelige krydsninger her:

1. Labradoodle
Krydsning mellem en Labrador Retriever og Puddel. Labradoodlen er yderst populær og det er forståeligt. En Labradoodle ser super sød ud, er intelligent, rar og en god familiehund. Du kan købe Labradoodle på Dyreportal.dk, som jævnligt har disse på deres hjemmeside. Se deres udvalg af Labradoodles.

 

  1. Goldendoodle
    Goldendoodle er en krydsning af en Golden Retriever og Puddel. Denne designerhund er intelligent, venlig, kærlig og kræver daglig motion. Ligesom sine forældreracer er Goldendoodles lærenemme og gode familiehunde. Anskaf dig en Goldendoodle gennem Dyreportal.

    3. Puggle

Krydsning mellem en Mops og en Beagle. Denne skønne designer krydsning elsker at være i nærheden af børn.  Dens hastighed og energisk aktivitet fra Beaglen og kærligheden samt kælenhed fra Mopsen skaber en dejlig lille hund til familien.

En designerhund er ikke anerkendt hos Dansk Kennel Klub, selv om mange forsøger få disse racer registreret. Derfor skal du finde disse hos hjemmesider såsom, Dyreportal.dk. Vær opmærksom på, at mange af disse hybridhunde er dyre og uden registrering i DKK.

 

Mange hunde som er blandede racer, er på udkig efter et nyt hjem og er mulige at købe til en brøkdel prisen, som nogle opdrættere efterspørger.

Man skal være klar over at blandingsracer kan have komplikationer og derfor skal man tænke sig en ekstra gang om, før man anskaffer sig en hybridhund. Du bør overveje om du kan give det, det kræver for at passe netop sådan en hund, både personligt og økonomisk. Det er derfor også en god ide at tage forbi til et dyrlægebesøg, enten inden købet eller lige efter. Man må ikke fejlagtigt tror, ​​at alle hybridhunde er sunde og immune over genetiske sygdomme, de kan have lige så mange sundhedsmæssige problemer som racerene hunde.