For- og ulemper ved at vælge et 1 1/2 eller 2 etagers hus

0 Comments

Hvis du er på markedet for et nyt hjem, er der stor sandsynlighed for, at du har kigget på både 1 1/2 og 2-etagers huse. Men hvilket af dem er det rigtige for dig? Det er vigtigt at afveje fordele og ulemper ved hvert hus, før du træffer din beslutning. Her er nogle ting, du skal overveje, når du beslutter dig mellem et 1 1/2- og 2-etagers hus.

Læs mere på www.traehus.dk.

Fordele ved et 1 1/2-etagers hus

Et 1 ½ etagehus er perfekt til dem, der ønsker den ekstra plads, men ikke ønsker at beskæftige sig med trapper hele tiden. Denne type hus har normalt to soveværelser, et badeværelse og et åbent køkken på stueetagen samt et ekstra soveværelse eller kontorplads på øverste etage – uden at du behøver at gå op ad trapper. Denne type hus har også typisk større vinduer end et toetagers hus, hvilket giver mere naturligt lys ind i dit opholdsrum. Da der ikke er behov for at bygge øvre etager, er disse huse desuden ofte billigere end to etager.

Fordele ved et 2-etagers hus

Den største fordel ved at vælge et toetagers hus er, at det kan give ekstra plads uden at tage meget mere jord i brug end sin modpart i én etage – det er simpelthen bare fordelt på to etager i stedet for én. Der er ofte flere kvadratmeter til rådighed med denne boligstil, samt privatliv mellem familiemedlemmer, da soveværelserne er placeret på forskellige niveauer. Desuden kan der være flere arkitektoniske detaljer i disse hjem på grund af de to separate niveauer, hvilket giver mulighed for forskellige taglinjer og udvendige stilarter.

Konklusion

Når det kommer til stykket, afhænger valget mellem et 1½- eller 2-etagers hus i virkeligheden af, hvad du har brug for fra dit nye hjem, og hvor mange penge du har til rådighed til at bruge på det. Begge stilarter har deres egne fordele og ulemper; det afhænger bare af, hvad der er vigtigst for dig som potentiel husejer! I sidste ende vil du, uanset hvilken stil du vælger, få et smukt sted, der føles som et hjem, der føles som home sweet home!