Sådan sælger du dine antikke møbler

0 Comments

Hvis du har nogle antikke møbler, som du ikke længere vil have, spekulerer du måske på, hvordan du skal sælge dem. Antikke møbler kan være værdifulde, så du vil gerne sikre dig, at du får flest mulige penge for dem. 

Her er nogle tips til, hvordan du kan sælge dine antikke møbler.

 

Undersøg værdien af dine møbler 

Før du sætter dine møbler til salg, skal du undersøge deres værdi. Værdien af antikke møbler kan variere meget, så det er vigtigt at få et præcist skøn over, hvad dit møbel er værd. Du kan undersøge værdien af dine møbler på et par forskellige måder.  

Hvis du kender producenten af dit møbel, kan du finde sammenligninger (nylige salg af lignende møbler) fra auktionshuse eller forhandlere, der har specialiseret sig i den pågældende producents arbejde. 

Du kan også konsultere en professionel vurderingsmand. Der kan her være tale om en antikvitetsforhandler eller samler som opkøber møbler.

 

Find den rigtige køber 

Når du ved, hvor meget dine møbler er værd, er det tid til at finde den rigtige køber. Hvis dit møbel er særligt værdifuldt, kan du måske sælge det på auktion. Men medmindre du er sikker på, at dit møbel vil indbringe en høj pris, er det måske ikke besværet og udgifterne værd at sælge gennem et auktionshus.

En anden mulighed er at sælge direkte til en forhandler eller samler. Dette er en god mulighed, hvis du ønsker at sælge hurtigt og ikke har noget imod at få en lavere pris for dit stykke. 

 

Forbered dine møbler til salg 

Når du har besluttet, hvordan og hvor du vil sælge dine møbler, er det tid til at gøre dem klar til salg. Giv dem først en god rengøring – du vil gerne have, at potentielle købere kan se deres sande tilstand. 

Derefter skal du sørge for eventuelle skader eller reparationer, der skal foretages; igen skal køberne vide præcis, hvad de får. Endelig skal du tage nogle gode billeder – de vil være afgørende for salget af dine møbler online. 

 

Sikring af en god salgsproces

Med disse tips i baghovedet er du klar til at begynde at sælge dine antikke møbler! Husk blot at lave din research, finde den rigtige køber og forberede dit møbel godt, så er du sikker på at få top dollar for det. 

  • Du skal undersøge værdien af dit antikke møbel, før du sætter det til salg, for at sikre, at målkunderne er villige til at opfylde denne forventning.
  • Møbelauktioner er måske ikke ideelt, medmindre der allerede er et dyrt mærke på produktet – i så fald skal der bruges mindre kræfter på markedsføring og mindre risiko for at produktet ikke bliver solgt. 
  • En erfaren og troværdig vurderingsmand bør give objektiv feedback om prisfastsættelsen. Der blev givet værdifulde tips om rengøring, reparation og fotografering af produkterne, inden de sættes på listen, da dette øger sandsynligheden for potentielle kunder.